Fotografije in slike so pomemben del prav vsake spletne strani, prav tako jih redno uporabljajo uporabniki družabnih omrežij in vsi tisti, ki so kakor koli prisotni na svetovnem spletu. Seveda težav s slikami ni, v kolikor so te lepe na pogled in ravno prave velikosti, problem pa nastane, kadar imate na voljo le neke majhne slike, ki so slabe kvalitete, poleg tega pa so tudi posnete tako, da jih najraje ne bi nikamor objavili.

slike

Še dobro, da obstajajo tako imenovane ‘stock’ fotografije oziroma slike, ki so namenjene ravno množični uporabi – za objavo na spletnih straneh oziroma kakršnih koli spletnih omrežjih. Prednosti teh slik so zagotovo naslednje: so izjemno dobre kakovosti in dovolj velike velikosti, kar pomeni, da je lahko vidna čez celoten računalniški zaslon, pa bo še vedno čista in nepopačena. Poleg tega so to kakovostne fotografije, ki so jih posneli bodisi profesionalci bodisi ljubiteljski fotografi, ampak so narejene res dobro, z dobro kompozicijo, lepimi barvami in vsem, kar spada k sami kvaliteti neke slike. In, kar je najpomembneje, te slike so brezplačne za širšo uporabo, torej z njihovo objavo na svoji spletni strani zagotovo ne boste kršili nekih avtorskih pravic.

Kadar hočete torej nekje objaviti neko lepo sliko, pa naj bodo to slike narave, predmetov, naprav ali česar koli drugega, se za te slike odpravite na kakšno od številnih spletnih strani, ki so namenjene prav temu. Naj jih naštejemo le nekaj: pixabay, Freeimages.com, Pexels.com … Seveda boste tudi našli raznovrstne fotografije najrazličnejših stvari, tudi ljudi, če si to pač želite. Material vam je na voljo brezplačno, v kolikor bi si želeli kaj še prav posebnega, pa so vam seveda na voljo tudi plačljive fotografije in slike. Ena najbolj znanih spletnih strani za tovrstne potrebe je zagotovo Shutterstcok, ki je prava zakladnica tako imenovanih ‘stock’ fotografij in slik.