O izbiri otroških posteljic je napisanega že kar nekaj, katera je prava za vašega otroka, to pa je vprašanje s katerim se sreča marsikatera mama. Ne samo, da je danes ponudba posteljic za dojenčke zelo široka, pa si posteljice za dojenčka poleg nakupa lahko tudi izposodite neposredno v spletni trgovini.  Varnost otroka je vsaki mami na prvem mestu, in vse se začne z izbiro posteljice za dojenčka, ki mora vsekakor omogočati razvoj otrokove hrbtenice, kar pomeni, da je dovolj stabilna in blazina ni premehka. Vsem pa je jasno, da za osnovno varnost otrok potrebuje le mamino bližino ter njen dotik kar je tudi prva stvar, ki naj bi jo začutil takoj po rojstvu. Ta vez je posebna saj ju povezuje celo življenje, prav tako pa je osnova za dober psihofizični razvoj.

posteljice za dojenčke

Posteljice za dojenčke so si med seboj različne po obliki, velikosti ter dodatni opremi, lahko izberete fiksno posteljico ali pa prenosljivo. Imate pa možnost izbire posteljice, ki je pritrjena na vašo posteljo, pravijo ji ob posteljna posteljica in ima kar nekaj prednosti predvsem v samem začetku privajanja in navajanja drug na drugega. Prednosti ob posteljne posteljice je enostavna montaža, želen nagib, možnost nastavitev, lahko pa jo spremenite tudi v samostoječo posteljico. Prve posteljice za dojenčke so z otrokom nekje do šestega meseca, ker jo otok hitro preraste in so finančni vložki v kompletno otroško opremo dokaj visoki pa vam nekatera podjetja ponujajo tudi najem posteljice za dojenčke, kar vsekakor zmanjša začetno investicijo.

Zavedajte se, da otrok poleg posteljice za dojenčke potrebuje predvsem vas in vašo pozornost, poskusite uživati v vašem materinstvu, dobro raziščite vso ponudbo otroških posteljic ter ostale potrebne oprema še pred odhodom v porodnišnico in poskrbite za vse potrebno pred prihodom novorojenčka. Predvsem pa bodite sproščeni ter uživajte v vsakem trenutku nosečnosti in kasneje v materinstvu.