Včasih, ko opremljamo doma svoje stanovanje, se nam vidi tako prazno, pusto. Zato iščemo kakšne dodatke, da ta naš prostor malo popestrijo. Ti dodatki za popestritev stanovanja so zelo različni. Nekateri kupujejo razne okrasne predmete, nekateri pa tudi razne rastline. Rože v stanovanju so nekaj posebnega, prostor poživijo, čeprav jih vsi nimajo radi. Niso vsi ljubitelji rastlin, nekateri pa smo in ne vemo za njih skrbeti. Če pa vam povem, da so nekatere rastline tudi čudežne ali pa zdravilne si bi mogoče premislili. Ena od takih je tudi aloe vera, ki ima še kar nekaj drugih imen.

Čudežna rastlina ali aloe vera je rastlina, ki ima kar nekaj zdravilnih učinkov na naš organizem. Večinoma nas sigurno pozna to krasno rastlino, saj ni nekaj novega. Če malo pogledamo okoli smo sigurno že videli tudi v trgovinah napitek od aloe vere. Aloe vera ima ogromno tudi drugih imen, mislim, da je pri nam najbolj znana pod tem imenom, mogoče še jo kdo imenuje krokodilov jezik. Njeni listi so bolj ozki in dolgi, v listih pa se skriva zdravilni učinek. Ker ima nešteto zdravilnih učinkov jo nekateri imenujejo tudi čudežna rastlina.

aloe vera

Že stari Egipčani so jo nekoč uporabljali za nego kože, prav tako so iz nje delali kozmetične pripravke. Kot sem že omenila vsi zdravilni učinke prihajajo iz njenih listov, to je njen gel in smola. Iz listov lahko dobimo tudi alojin sok, ampak aloe vera mora bit kar nekaj let stara. Če se ne razumete v pripravo določenih stvari jih ne pripravljajte sami, prepustite vse to tistim, ki vedo kaj delajo.

Aloe vera ni težka rastlina za samo preživetje. Doma ne potrebuje ogromno nege, prav tako ne zalivanja. Naj je na zmerni svetlobi, ne sme biti na mrazu, saj je vajena rasti na sušnih predelih. Aloe vera je krasna rastlina za naše stanovanje, zato jo lahko imate povsod, kjer imate nekaj prostega prostora.