Zobni vsadki so namenjeni tistim, ki jim manjka en zob ali več zob ali pa vsi. Vstavljanje zobnih vsadkov je manjši kirurški poseg in običajno lahko traja doživljenjsko, če si pacient dobro in pravilno čisti ustno votlino. Zobni vsadki se zrastejo s kostjo in postanejo del človeka, na njih pa se privijejo krone zob, tak oda pacient zopet izgleda naravno ter lahko normalno je in žveči. Zdravniki se trudijo, da bi pomagali tak vsadek obdržati doživljenjsko.

zobni vsadki

Zobni vsadki so priporočljivi, ker praviloma ne povzročajo večjih težav, boljši o od protez, ker pod njih ne gre hrana in ne tišči ter se tudi prilagaja ustom, v primeru, da človek hujša ali se zredi, česar pri protezi ni. Material je lahko izjemno kakovosten iz titana, malo cenejši pa je tudi manj kakovosten. Pri kakovostnem materialu gre za to, da so tudi vsadki narejeni tako, da se dobro zrastejo s kostjo. Če kosti ni dovolj je treba narediti dodaten kirurški poseg, da se kost nadgradi.

Ali bi bili zobni vsadki za vas primerni? Vsekakor, če nimate nič zoba in imate čeljust, nekaj kosti. Hitreje bo, če imate povsem zdravo kost, če ne pa je treba prej pozdraviti okolico in morebitno paradentozo.  Zdravnik bo najprej poskrbel za vse, kar je treba pozdraviti, preden bodo zobni vsadki vsajeni v čeljust, saj le tako ne bo prišlo do nobenega zapleta.

Zato je priporočljivo, da izberete kvalitetnega zobozdravnika z izkušnjami, ki bo posege naredil kakovostno in z vso resnostjo ter spoštovanjem do vašega zdravja. Zato ne izberite zgolj najcenejšega, to bi lahko bila velika napaka. Vedno se pozanimajte glede kakovosti, saj vas slaba oskrba lahko kasneje košta dvakrat več, kot ste najprej predvidevali. Nekakovostne zobne vsadke pa bo treba zamenjati in denar gre po zlu. Priporočamo, da so zobni vsadki iz titana in kvalitetno narejeni, da se vrastejo v kost.