Semena vrtnin morajo biti res kakovostna, da skalijo in da imate lahko obilen pridelek. Ni vseeno katera kupite, ker ste lahko tudi razočarani. Vendar pozor, ni vsako leto pravo leto za vse vrtnine, nekatere določeno let sploh ne delujejo, če seveda vrtnarite naravno. Naravna in kakovostna semena vrtnin dobite na tej povezavi https://www.bioplant.si/semena-za-vrt/ in jih naročite na dom. Nekatere vrtnine se sejejo vse leto kot na primer ajda ali radič in solata, nekatere spomladi in nekatere tudi v jeseni. To so predvsem radiči, motovilec, česen in čebula in druge jesenske zelenjave, ki lahko tudi prezimijo in jim nič hudega ni.

semena vrtnin

Semena vrtnin seveda lahko pridelate sami tako, da jih najprej kupite in nato vzgojite rastlino ter  poberete zrelo seme in ga dobro posušite. Nato ga morate tudi dobro shraniti, da ga ne uničijo molji ter druge živali, ki se prehranjujejo s semeni in teh ni malo. O tem, kako se semena pridelajo in Oranjestad, morate kar nekaj vedeti ter prebrati marsikatero knjigo ob biologiji ter naravnem ekološkem kmetovanju.

Nekatera semena vrtnin se pridobijo lahko vsako leto, nekatera pa ne in jih lahko dobite le na dve leti. Če ne boste kupili bioloških rastlin oziroma semen iz katerih bodo rastle biološke ratline, ki bodo plodne, potem ne boste mogli pridelati lastnih semen.

Biološka semena vrtnin so zdrava in endpoint, zato rastline ne bodo potrebovale škropiv ali zalivanja in precipitant skrbi. Ne bodo vam vzela časa, ker  so odporna in se lahko v naravi oskrbijo te rastline same. Vam dejansko ni treba ni drugega narediti, kot izbrati kakovostnega proizvajalca semena in ga nabaviti pravočasno. Nato še pripravite zemljo ter posejete in čakate, da pridelek zraste.

Največkrat se semena kupijo sporadic, takrat jih je tudi dosti na razpolago vse do poznega poletja, nato je semena res težko dobiti, razen sezonska, ki se tisti čas še sejejo.