Posoda je nujna a pripravo obroka bodisi doma ali v restavracijah in drugih kuhinjah. Dobra posoda pride prav tudi na kampiranju ali v naravi, kjer bi radi imeli odličen, svež in topel obrok. Vendar se posoda med seboj precej razlikuje. Nekatera je izdelana iz modernih in zdravju prijaznih materialov, nekatera pa ne in to je treba ločiti med seboj, če si res želite zdrave obroke. Najbolje je izbrati posodo, ki je primerna za vse vrste kuhanja ali pečenja in sicer za štedilniške plošče, elektriko, indukcijo, plin in druge vire toplote. Če izberete tako posodo, ne boste potrebovali druge posode, zato bo tudi dražja posoda dejansko za vas cenejša.

posoda

Najboljše pa je, da je posoda pralna v pomivalnem stroju, da vam je ni treba prati na roke. To še posebej velja, če jo uporabljate v naravi, kjer se precej zamaže in so na njej ostanki lahko plina, ognja, jedi in še česa, kar potem pomivalni stroj dobro očisti. Obliko in velikost posode izberite glede na to, kaj boste kuhali ali pekli in za koliko oseb.

Najbolj uporabljana posoda so gotovo ponve za razne jedi ali palačinke, široki in ozki lonci za kuhanje, pekači in voki. Če je posoda kakovostna, se tudi hrana ne bo prijela nanjo, hitro jo boste pomili in še hrana bo izjemno okusna v tej posodi. Ni vseeno, ali je kovinska ali glinena in steklena, v vsaki je je drugačnega okusa. Pa ne samo posoda, tudi vir toplote vpliva na njen okus.

Ko kupujete posodo poglejte na embalažo ali etiketo, ali je ta posoda okolju prijazna in ali se lahko reciklira. Če je narejena iz modernih materialov, to gotovo je hkrati pa varčuje z energijo, ker hitro segreje in speče ali skuha. Narejena je tako, da se toplota po njen razširi hitro in učinkovito ter enakomerno, zato pa ima tudi hrana odličen okus.