Ob misli na inkubator splošna populacija pomisli na tistega, ki skrbi ter ohranja toplo območje za ustrezen razvoj nedonošenčka, pa vendarle poznamo tudi določene druge inkubatorje, ki se uporabljajo tako v medicini, farmaciji, zdravstvu ter nekaterih industrijah, na primer v prehrambni. Na naslednji spletni strani najdete več informacij o omenjenih inkubatorjih, ter njihovi široki uporabi več na https://celab.si/inkubator/.Kot smo že rekli je inkubator doma povsod, kjer se izvaja določene raziskave. Raziskovalni inkubatorji so izdelani tako, da jih lahko uporabljate pri temperaturah do +80°C ter še posebej za inkubacijo živih kultur pri +37°C. Omenjeni inkubator ima tudi izjemno precizno tehnologijo za nadzor s katero se lahko izognete kritičnim temperaturnim prekoračitvam, kar omogoča se posebej previdno ravnanje z kulturami.

inkubator

Omenjeni inkubator vam je na voljo v osmih velikostih od 32 l do 749 l, ter dveh zmogljivostnih razredih osnovni (enojni displej) in plus (dvojni displej), obenem vam je omogočeno naravno (N) ali prisilno (F) kroženje zraka, tako imenovana dvojna vrata, ki vam omogočajo dober pogled brez padca temperature, displej za upravljanje procesa sterilizacije. Optimalno kroženje zraka v inkubatorju pa nam omogoča nastavljivi ventilator. Omogočeno vam je tudi izbrati sistem kroženja zraka, po sistemu naravnega kroženja ali prisilnega glede na želeno smer kroženja oziroma vrtinčenja zraka.

Omenjeni inkubator je del najsodobnejše tehnologije na trgu za delo v laboratoriju ima neprekosljivo razmerje med ceno in zmogljivostjo, ponaša se z več kot 65 leti stalnega razvoja, ki so prinesle tudi mnogokatere povratne informacije zadovoljnih uporabnikov. Inkubatorji imajo tudi patentirano intuitivno enostavno upravljanje preko barvnega zaslona na dotik in enega gumba. Prav tako imajo omenjeni inkubatorji tri leta garancije z možnostjo podaljšanja za eno leto, so izredno kakovostni saj so izdelani iz visoko kakovostnega nerjavečega jekla, ki je korozijsko odporen ter popolnoma enostaven za čiščenje. Vsak inkubator je varnostno preizkušen in nosi ustrezne oznake.