Ste se odločili, da boste zamenjali žaluzije na vašem objektu, pa ne veste, ali bi vzeli notranje ali zunanje žaluzije? V nadaljevanju preberite, zakaj izbrati zunanje žaluzije.

Pri prenavljanju ali gradnje hiše, je treba precej pozornosti nameniti tudi malenkostim, ki se morda na prvi pogled ne zdijo tako pomembne. Ena izmed takih stvari je zagotovo tudi izbira žaluzij. Zunanje žaluzije namreč skupaj z barvo fasade in drugimi okrasnimi elementi sooblikujejo zunanjo podobo hiše. Danes je popularno, da na okna sploh ne damo zaves, zato je toliko bolj pomembno, da izberemo žaluzije, ki nam bodo med drugim nudile tudi nekaj zasebnosti pred radovednimi pogledi sosedov ali mimoidočih. Žaluzije imajo že v osnovi veliko prednosti, da pa se jih še prilagoditi vašim željam. V poletni vročini žaluzije odlično ščitijo pred sončnimi žarki, predvsem omogočajo, da se steklo ne segreje preveč in posledično so notranji prostori hladnejši, nudijo dobro izolacijo, sami pa lahko uravnavate nivo svetlobe tako, kakor vam paše. Poleg tega so enostavne za upravljanje in čudovito dopolnijo estetski izgled vaše hiše.

zunanje žaluzije

Na voljo imate različne tipe in barve lamel, poljubne dimenzije, vrste vodil ter možnosti namestitve in upravljanja. Kako dobro zunanje žaluzije zatemnijo prostor, je odvisno od vrste oziroma oblike lamel. Lamele imajo lahko obliko črke z, ki imajo manjše odprtine za dvižni trak in imajo gumijasto tesnilo, ki poskrbi za tiho delovanje senčil. Tovrstne lamele nudijo nekoliko več zatemnitve. Lamele oblike črke c zagotavljajo trdnost in stabilnost, voda z njih hitro odteka, poleg tega so enostavne za čiščenje in ustvarijo mehkoben videz. Lamele oblike črke t imajo vidnejši rob oziroma bolj jasne linije in zato je njihov videz malo bolj robusten. Če ne veste, katere lamele izbrati, obiščite strokovnjake, ki vam bodo z veseljem priskočili na pomoč.

Žaluzije lahko upravljate na različne načine – z monokomandno palico, z motornim pogonom na stikalo ali pa na daljinsko vodenje z elektromotorjem.