Zelo neprijetno je, ko izgubimo kakšen zob. Vi sami veste, da ste začeli skrivati svoj nasmeh, če se vam je to že zgodilo. Imajo pa danes v zobozdravstvu tudi rešitev za to in to je zobna protetika. Ta vam bo povrnila vaše izgubljene zobe in tako se boste z veseljem spet smejali in kazali svoje lepe zobe. To je v uporabi že dolgo časa in vedno več ljudi koristi to storitev.

zobna protetika

Manjkajoči zobje lahko povzročajo ne samo izgubo samozavesti, ampak tudi kakšno drugo težavo, ki se pojavi. Na primer le ena izmed jih je zmanjšana funkcionalnost naše ustne votline. Prav tako pa vse to lahko vpliva tudi na vse ostale zobe, tiste zdrave. Za to je pa super, da je tukaj zobna protetika s katero se da nadomestiti izgubljene zobe. Tako se vam druge težave ne bodo pojavile in nazaj boste lahko živeli svoje življenje in svoj nasmeh boste spet kazali. Kakorkoli že si vi želimo čudovite in zdrave zobe, ki jih bomo lahko z veseljem pokazali tudi drugim. Da pa se vam sama izguba zob ne zgodi že v ranih letih pa je najpomembnejše, da redno obiskujete svojega osebnega zobozdravnika in ustna higiena. Tako zobna protetika ne bo potrebna tako hitro, kot bi bila v nasprotnem primeru.

Zobozdravstvo lahko rečemo, da je danes še kako napredovalo. Za marsikaj je danes rešitev in to je preprosto super. Pod pojmom zobna protetika se najde marsikaj. Recimo je tista fiksna in ne fiksna. Pod to zadnjo spada na primer zobna proteza, ki jo lahko kdaj koli odstranite. Pot fiksno se pa na primer štejejo implantati, mostiček in na primer tudi zobne luske. Kot vidite vam vaš zobozdravnik lahko reče za marsikatero rešitev, je pa ta odvisna od vašega stanja izgube. Morate pa vedno imeti odlično ustno higieno, da boste primerni za protetiko.