Potrebujete nov način za gretje vašega doma? Toplotne črpalke zrak voda bodo poskrbele za vrhunsko ogrevanje vašega doma.

Čedalje več ljudi se odloča za ogrevanje hiše z toplotnimi črpalkami. Na začetku pa vsak posameznik nima veliko znanja o tem, kar zna prinesti določene težave. Na trgu je trenutno preko 50 blagovnih znamk. Zato imamo tukaj podjetja Dimplex.si, katero vam bo pomagalo pri izbiri prave toplotne črpalke za vaš dom.

Zakaj sploh izbrati ogrevanje z toplotno črpalko zrak voda? Prvi razlog je, da so stroški ogrevanja zelo zniki in nimate nobenega dela z njo. Toplotna črpalka se vklopi sama, ko je treba segreti vodo. Drugi razlog pa je, da toplotna črpalka uporablja za svoje delovanje obnovljive vire energije, kar pomeni da zmanjša emisijo CO2, če jo primerjamo z ostalimi energenti. Za njeno delovanje ne potrebujete nobenega goriva, kar pomeni, da ne potrebujete tako velikega prostora za toplotno črpalko. In pa seveda nimate nobenega dela z pripravo goriva. Rednega tedenskega ali dnevnega vzrževanja pa sploh ni. Uporaba je pa zelo enostavna. Prvič, ko uporabimo toplotno črpalko, moramo nastaviti določene nastavitve, vendar kasneje pa ni potrebno nastavljati nič več.

Pomembna odločitev je pa tudi, kateri toplotni vir izbrati. Imamo več različnih sistemov. Največ se uporablja sistem toplotne črpalke zrak voda. Toda imamo na voljo pa tudi ostale vire.  Kako pa delujejo sistem toplotne črpalke zrak voda? Največ se uporabljajo split sistemi, kar pomeni da imamo notranjo in zunanjo enoto. Notranja enota je lahko samostojna ali pa ima vgrajen bojler za sanitarno vodo. Zunanja enota pa je na izgled precej podobna zunanji enoti klimatske naprave. Split sistemi so najcenejša izvedba čistilne naprave zrak voda. Toplotne črpalke se pa morajo tudi pohvaliti v svojem tihem delovanju. Tiste z zahtevnejšo tehnologijo delujejo tako tiho, da jih praktično tudi neboste opazili.

Toplotne črpalke so moderna stvar za gretje vode. Če potrebujete kakršno koli informacijo pa obiščite njihovo spletno stran in jih kontaktirajte.