Seo optimizacija je nujna za spletne strani, če želimo, da so na prvi strani iskalnikov, saj jo le tako uporabniki najdejo, ker skoraj nikoli ne brskajo preveč v globno. Preverjeno je, da gledajo nekje do tretje ali četrte strani, naprej pa ne. Da bi bila SEO optimizacija res takšna, da deluje, jo mora za spletno stran izvesti nekdo, ki se na to dobo spozna. Potrebno je namreč poznati algoritme iskalnikov, kako spletno stran sprogramirati, kaj nanjo napisati in kako optimizirati besedila ter slike.

seo optimizacija

O tem, kakšna naj bi bila pravilna seo optimizacija, je bilo veliko napisanega in ni težava v tem, da tega ne bi znali sami narediti. Težava se pokaže v izkušnjah, kajti spremljati je treba vsak dan, kaj se s pravili dogaja in tudi imeti res praktične izkušnje, kaj deluje in kaj ne. Dobri mojstri SEO optimizacije so se učili na lastnih projektih in napakah in izgubili kar nekaj denarja ter tudi pozicij v iskalnikih ob napakah, ki so jih za vedno izučile, da morajo biti pozorni in dosledni pri optimizaciji spletne strani.

Kaj obsega seo optimizacija? Bistvene stvari pri optimizaciji spletnih strani se začnejo s programsko kodo, ki mora biti tako narejena, da se stran hitro odziva in da ni velika. Urjeni morajo biti domena, naslovi ni podnaslovi v zvezi s tem, kar želite, da ljudje najdejo.

Seo optimizacija zavzema še optimiziranje besedil, ki moraj obiti napisana s skladu s pravili in algoritmov iskalnikov, ki iščejo po ključnih besedah in gledajo še, kolikšna je berljivost ter kolikšen je obisk ter koliko časa do na spletišču ljudje, glede na to ocenjujejo kakovost spletne strani. Nikoli ne boste mogli zadeti 1000 % vseh parametrov in pravil vendar ste lahko boljši od drugih, kar pomeni, da ste lahko na prvi strani iskalnikov in imate zaradi tega veliko prodajo. Pomembno je še, kako stara je domena in spletna stran.