Moderne kuhinje z otokom so prostorne in zanimive. Vsi lahko delajo okoli otoka, se igrajo ali ustvarjajo super hrano. Celotna družina ali prijatelji lahko sodelujejo in se družijo, kar zadnje čase res pogrešamo. V smislu druženja in učenja ter sodelovanja ljudi med seboj je otok v kuhinji je neprecenljiv. Moderne kuhinje z otokom so izdelane tako, da se njihovi elementi lahko med seboj menjajo in sestavljajo kot lego kocke. Tako lahko kdaj tudi kaj premaknete drugam. Je pa že od samega začetka treba načrtovati tako kuhinjo, ker je potrebno elektriko in vodo speljati na sredino prostora.

moderne kuhinje z otokom

Moderne kuhinje z otokom so minimalistične in izdelane tako, da je vse pri roki. Majhen prostor je dejansko maksimalno izkoriščen za vse, kar se v kuhinji najbolj potrebuje. Tako imate pri roki korito, kuhalno ploščo, omare in gospodinjske aparate. Vse je skrito pod pultom. Aparati, ki so vroči, kot je pečica, pa s dvignjeni od tal in na dosegu rok, tako da se ni treba sklanjati. Hkrati je to dobro za otroke, da ne dosežejo vročih zadev v kuhinji in se ne opečejo.
Ko izbirate moderne kuhinje z otokom, boste izbirali v kar nekaj različicah. Najbolj iskan je moderen stil, skandinavski, takoj mu sledi klasičen stil, ki smo ga tudi pri nas navajeni že zadnje pol stoletja. Nekateri se odločijo tudi za retro stil. Takega se priporoča za podeželske stare hiše. Kombinacija starega stila in moderne kuhinje z otokom je izjemno zanimiva in vedno pritegne pozornost ljudi, ker je zelo neobičajna ter estetska. Zanjo se odločajo tisti, ki točno to hočejo in jim je zunanji izgled zelo pomemben.
Vsekakor pa izberite kakovostnega proizvajalca, da bo kuhinja zdržala nekaj let, ker je to res najbolj obiskana točka doma. Več ali manj jo vsi prebivalci redno uporabljamo in mora biti trdna ter v kombinaciji lesa ter kovine. Plastiki pa se izogibajte.