Lesni peleti so najbolj pametna izbira za ogrevanje pozimi in za toplo vodo za poleti, ker so najcenejše ogrevanje, najbolj priročno ter tudi najbolj ekološko. Z njimi se ogrevajo majhne hiše kot tudi zelo veliki kompleksi, saj so peleti proti drugim vrstam goriv zelo poceni. Lesni peleti pa morajo biti kvalitetni, da dobro gorijo, brez primesi iz smrekovine ter dobro posušeni. Poceni pelete, ki so mešani še s čim drugim, s res ne splača kupovati, zato bodite prividni pri izboru dobavitelja.

lesni peleti

Dobavitelj naj bo zanesljiv in tudi naj pripelje pelete na dom, neglede na količino, ki oj naročite. Lahko jih sicer greste tudi sami iskat, če jih ne potrebujete veliko. Lesni peleti so pakirani lahko v tonske vreče za večje objekte s več prostora in avtomatiziranim načinom ogrevanja, kjer se peleti nalagajo kar sami. Lahko pa jih nabavljate v 15 kg vrečah, če nimate toliko prostora.

Kakovostni lesni peleti bodo ogreli vaše stanovanje ali poslovno stavbo toliko, kolikor potrebujete, sploh je to pomembno pozimi, ko so temperature zelo nizke in je veliko vlage, zato je treba ogrevati ves čas. Takrat potrebujete ogrevanje z visokimi temperaturami, kar peleti tudi omogočajo, saj so narejeni iz odpadnega smrekovega lesa.

To pa tudi pomeni, da so lesni peleti ekološko ogrevanje, ki oranja našo zemljo planet nedotaknjen, saj se porabi žagovina, ki ostane od proizvodnje lesa. Zato ne umre nobeno drevo posebej in se ohranja narava, saj je les obnovljiv vir energije, če se pravilno pogozduje, kar pa se gotovo, saj je vse pod nadzorom.

Peleti so zelo prijazni vaši denarnici, kar 10x manj boste plačali za ogrevanje letno, kot če bi se ogrevali na naftne derivate, ter tudi manj kot če bi se ogrevali na elektriko ter podobno, kot če se ogrevate na drva. Prednost pa je, da je lahko ogrevanje avtomatizirano, dodate pa še lahko zalogovnik tople vode, da bo dlje časa topla.