V prehodnih obdobjih se po internetu veliko išče kako okrepimo imunski sistem. Prav prehodna obdobja so tista najbolj kritična za naš imunski sistem, saj se spreminja vreme in mi več ne vemo kako se obleči, zato lahko hitro zbolimo.  Z dobrim imunskim sistemom pa se bomo temu izognili in končno bomo eden izmed tistih malo ljudi, ki ne bomo zboleli. Vendar kako se primerno pripraviti na ta obdobja pa se mnogi sprašujejo. Nekateri bodo rekli pojdi v lekarno in kupi tablete za imunski sistem oziroma za krepitev le tega. Pa je to prava rešitev?

imunski sistem

Ne, prava rešitev je uravnotežena prehrana. Enolična, osiromašena prehrana ni rešitev, temveč skrbno načrtovanje in nakup sezonskih živil, ki imajo največ vitaminov in mineralov. Da, prav ste slišali s prehrano si lahko okrepite imunski sistem in poskrbite, da boste zdravi celo leto. Nakupujte sezonsko sadje in zelenjavo, saj imajo te največ vitaminov in mineralov, ker niso prisiljeno vzgojeni. Dodajte v prehrano raznoliko zelenjavo in prav tako sadje, poskrbite da boste vnesli dovolj vitamina C. Tega pridobite z uživanjem zelene paprike, kivija, pomaranče in brokolija. Uživajte tudi živila, ki so bogata z omega-3 maščobnimi kislinami. Pod to živilo spadajo predvsem ribe.

Če boste uživali pestro prehrano bo tudi vaš imunski sistem bolj močan in vam ne bo vsak virus naredil škode. Živila, ki so dokazano najbolj kvalitetna v boju priti škodljivimi virusi pa so čebula, česen, ingver, probiotični izdelki ter kislo zelje in repa. Vsekakor se poslužujte teh živil v prehodnih obdobjih, no bolje bi bilo ,da jih uživate tekom celega leta. Zdrav in močen imunski sistem je veliko boljša rešitev kot pa vsakokrat zboleti in biti na različnih tabletah ali antibiotikih. Poskrbite za svoje zdravje in uživajte uravnoteženo ter pestro prehrano. Pojejte čim več surove zelenjave, ki ima več vitaminov in mineralov kot pa obdelana zelenjava. Poskrbite za svoj imunski sistem.