Inlay se imenuje nadomestek za protezo. Če se zobje uničijo zaradi kariesa, ga lahko uporabite namesto zobnih kron. Hitro se namesti in je boljši za uporabo. Ko je več kot polovica zob zanič in so uničeni, se lahko odločimo za keramične zalivke, ki nadomestijo uničene zobe. Naredi se obsežna rekonstrukcija krone zoba. Kako poteka estetsko zdravljenje zoba si preberite na tej povezavi. Ker direktno narejen zalivke ne zagotovijo trdnosti, ki jo pričakujemo, se uporabi lahko boljša metoda inlay. Je med vrhovi zoba in je največkrat izdelan iz porcelana. Uporabijo pa se lahko tudi žlahtne kovine.

inlay

Inlay s pomočjo keramike lai žlahtne kovine nadomesti zobno ploskev, s katero grizemo. Naredi se ga lahko na zobno maso tudi, če jo je ostalo zelo malo. Zgrajen je tako kot klasične zalivke, naj bodo amalgamske ali bele. Zob se na poseben način zbrusi. Nato zdravnik odtisne zob in čeljust. Vstavi začasno zalivko, dokler ne naredi originalne in pridete nazaj, ko je gotova. V zobnem laboratoriju naredijo inlay izjemno natančen protetični nadomestek vaših zob, to pa naredijo s posebno tehnologijo.

Ko naslednjič pridete do zdravnika se loti abrazivnega lepljenja. To je posebno lepljenje s pomočjo kompozitnih lepil, s katerimi inlay zdravnik nalepi na zobe. Zelo tesno in natančno se prilegajo drug drugemu, zato ne prihaja do težav ali odstopanj. Prednost te tehnike pred navadnim zalivkami je, da je ta nadomestek bistveno bolj trdne in kompakten. Veliko bolj se prilega obstoječim in sosednjim zobem. Super je ker se ne razbarva in ne razpoka. Če ga pravilno vzdržujete ima izjemno dolgo življenjsko dobo.

Tako bo oblika zob enaka, kot ste jo imeli prej in bo zgledalo vse skupaj izjemno naravno, kot da imate nazaj svoje zobe. Dobro boste lahko grizli, ker boste imeli dober kontakt med zobmi. To je resnično moderna ink kakovostna rešitev za tiste, k iste izgubili zgornji del zobovja zaradi kariesa.