Implantat mora biti zelo kakovosten in skrbno narejen ter vsajen v čeljust, da ne pride do zapletov, ki jih imajo nekateri pacienti, če se odločijo za poceni implantate in storitev. Preverite najprej, kakšne reference ima zdravnik in iz kakšnega materiala je narejen vsadek. Zobni implantat je lahko izjemno dobra izbira in izkušnja, če vam ga vsadi pravi strokovnjak, ki pozna vse pravilne postopke, da ne pride do komplikacij.

implantat

Zobni implantat je resna izbira in izberite vedno tiste, ki so narejeni iz najkakovostnejših materialov, čeprav so dražji, se na dolgi rok bistveno bolj splačajo kot poceni vsadki. Dražja različica implatata je narejen iz zelo kakovostnega materiala. Hkrati je izdelan skrbno z visoko novodobno tehnologijo, ki je dražja, zato je vsadek dosti bolj kakovosten, njegova površina je bolje obdelana in ni tako gladek, kot ceneni. To pomeni, da se bo kost in tkivo dobo zrasla z vsadkom in ga sprejela za svojega, tako se bo lepo vrasel in postal del telesa.

Poceni implantat lahko povzroči vnetja in krvavitve. Še posebej, če ga vstavi nekdo, ki mu je nizka cena storitve veliko bolj pomembna kot kakovost, samo da pobere denar in naredi čim hitreje. Zaradi tega bo preskočil faze, ki os nujne za predhodno preverjanje in diagnosticiranje stanja kosti in tkiva tam kjer bo vsadek. Če se implantat vstavi preden se na primer vnetja pozdravijo, bodo nastale komplikacije. Implantat bo treba še enkrat odstraniti in namestiti novega, postopek se bo bistveno podaljšal, utrpeli boste finančno škodo kot tudi fizične bolečine in odsotnost z dela. Taka škoda pa ni izmerljiva v denarju zato je bolje že prej izbrati kakovostno storitev in vsadek, ki vam bo povrnil vsak cent, k iste ga vanj vložili. Zobje so pomembni za žvečenje hrane in s tem ohranjamo zdravje celotnega organizma, zato se za zobe res splača potruditi in dobro poskrbeti pri pravem strokovnjaku.