Betonski zbiralnik deževnice, cenik zbiralnikov se razlikuje glede na velikost in zahtevnost sistema za katerega se odločite. Cene sistemov za zbiranje deževnice se gibljejo od 700 do približno 4500 EUR kamor se uvršča tudi betonski zbiralnik deževnice. Cenik zbiralnikov deževnice se razlikuje tudi glede na izbrane materiale, ter kvaliteto le teh.

Betonski-zbiralnik-dezevnice-cenik

Zbiralniki služijo zbiranju deževnice, ki nam omogočajo varčevanje z vodo in nam posledično zmanjša stroške saj ne porabimo več toliko vode za samooskrbo ali za zalivanje vrtu. Betonski zbiralnik deževnice cenik je različen glede namenske uporabe sistema in kako boste porabljali vašo vodo. Z zbiralniki vode lahko privarčujete velike količine vodnih virov saj raziskave kažejo, da se z uporabo zbiralnikov vaša poraba vode zmanjša za 60%. Seveda pa so statistike odvisne od različnih vremenskih razmer in okolja v katerem prebivate. Nekatera območja so bolj deležna deževnega vremena in je zato statistika na takih območjih občutno večja in pozitivna.

Poznamo podzemne, nadzemne in kletne zbiralnike deževnice, ki so lahko izdelani iz betona ali plastike. Betonski zbiralnik deževnice cenik je dražji, če ga uporabljamo kot kombinirani sistem za porabljanje vode. To pomeni, da lahko hkrati uporabljamo sistem  za zalivanje in hišno uporabo. Sisteme za zbiranje vode lahko vgradimo kamorkoli želimo. Lahko so Vgrajeni tudi pod dvorišči, parkirišči ali vrt. Za hišne površine in objekte, ki nimajo velikih zemljenih površin pa obstajajo kletni sistemi. Voda bo namreč pod zemljo vedno ohlajena, ker nebo izpostavljena toploti in soncu. Deževnica in podtalnica se med seboj razlikujeta saj deževnica v primerjavi s podtalnico ne vsebuje klora in trdih kamnin ter je zaradi teh razlogov bolj primerna za pitno vodo in uporabo v sanitarnih prostorih. Betonski zbiralnik cenik je dražji kot plastični saj ima dolgo življenjsko dono, ga ni potrebno dodatno vzdrževati in ga ni potrebno menjati. Plastika z leti preperi ter razpoka in je posledično cenejša od betona.